Gember is heerlijk verwarmend en heeft ontstekingsremmende eigenschappen.
Deze stukjes Gember kan je ook meenemen op reis of in de wagen als je makkelijk last hebt van reisziekte.
Gekonfijte Gember
Ingrediënten
- 1 verse gemberwortel
- 200 g rietsuiker (of kristalsuiker)
- water
Instructies
- Schil de gember en snijd in dunne plakjes.1 verse gemberwortel
- Doe plakjes in een pan en giet er net zoveel water op dat ze onder staan. Kook ongeveer 20 minuutjes op een zacht vuurtje.1 verse gemberwortel, water
- Schep de plakjes uit de pan met een schuimspaan en droog ze daarna in een schone theedoek. Bewaar het kookvocht.
- Meng de rietsuiker (of gewone kristalsuiker) met 100ml van het kookvocht in een pan. Roer op een matig vuur tot de suiker is opgelost.200 g rietsuiker
- Voeg de gekookte gemberplakjes toe, laat even tot kookpunt komen en zet dan van het vuur. Laat 24h trekken in de suikersiroop.
- Breng de plakjes met de suikersiroop terug aan de kook na 24h trekken en laat 5 minuutjes AL ROEREND voorzichtig koken tot de siroop begint in te dikken.
- Neem de plakjes uit de pan (opgelet: suikersiroop is gloeiend heet!) en laat minstens 1 uur drogen op een bakplaat met bakpapier. Keer eens om om een goede droging te verkrijgen.
Notities
Tip: het resterende kookvocht kan je bewaren om toe te voegen aan een glas water.
No responses yet