Deze stukjes Gember kan je meenemen op reis of in de wagen als je makkelijk last hebt van reisziekte.

Gekonfijte Gember

Gang Tussendoortje

Ingrediënten
  

  • 1 verse gemberwortel
  • 200 g rietsuiker (of kristalsuiker)
  • water

Instructies
 

  • Schil de gember en snijd in dunne plakjes.
    1 verse gemberwortel
  • Doe plakjes in een pan en giet er net zoveel water op dat ze onder staan. Kook ongeveer 20 minuutjes op een zacht vuurtje.
    1 verse gemberwortel, water
  • Schep de plakjes uit de pan met een schuimspaan en droog ze daarna in een schone theedoek. Bewaar het kookvocht.
  • Meng de rietsuiker (of gewone kristalsuiker) met 100ml van het kookvocht in een pan. Roer op een matig vuur tot de suiker is opgelost.
    200 g rietsuiker
  • Voeg de gekookte gemberplakjes toe, laat even tot kookpunt komen en zet dan van het vuur. Laat 24h trekken in de suikersiroop.
  • Breng de plakjes met de suikersiroop terug aan de kook na 24h trekken en laat 5 minuutjes AL ROEREND voorzichtig koken tot de siroop begint in te dikken.
  • Neem de plakjes uit de pan (opgelet: suikersiroop is gloeiend heet!) en laat minstens 1 uur drogen op een bakplaat met bakpapier. Keer eens om om een goede droging te verkrijgen.

Notities

Tip: het resterende kookvocht kan je bewaren om toe te voegen aan een glas water.
Trefwoord gember
Please follow and like us:

No responses yet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.