reiki treatment Yves Strick

Reiki is een vorm van complementaire energetische therapie.
Het wordt aangenomen dat het inwerkt op de energievelden rond het lichaam en de overdracht van universele levensenergie vanuit de handpalmen van de therapeut naar de cliënt omvat.

Wat is Reiki?

Het woord “Reiki” komt van de Japanse woorden “rei”, wat universeel betekent, en “ki”, wat levensenergie betekent.

Reiki is een energetische behandeling. Volgens beoefenaars kan energie stagneren in het lichaam waar sprake is van lichamelijk letsel of zelfs emotionele pijn. Na verloop van tijd kunnen deze energieblokkades klachten veroorzaken.

Deze energetische behandeling heeft tot doel de energiestroom te helpen bevorderen en blokkades op te heffen op een vergelijkbare manier als acupunctuur of acupressuur. Reiki-beoefenaars zijn van mening dat het verbeteren van de stroom van energie door het lichaam ontspanning mogelijk kan maken, pijn kan verlichten, genezing kan versnellen en andere (emotionele) klachten kan verminderen.

Mikao Usui ontwikkelde Usui Reiki Ryoho, de meest actuele vorm van Reiki, in 1922. Maar Reiki wordt echter al zo’n 2500 jaar beoefend.

Reiki wordt ook wel ‘palmhealing’ of ‘hands-on healing’ genoemd.

Wat gebeurt er tijdens een Reiki-sessie?

reiki treatment Yves Strick
reiki treatment Yves Strick

De Reiki-therapeut zal doorgaans een Reiki-behandeling geven in een rustige privé-omgeving. De behandeling kan echter overal plaatsvinden. Tijdens een sessie zit de cliënt in een comfortabele stoel of ligt hij/zij volledig gekleed op een tafel.

De therapeut zal dan zijn handen lichtjes op of boven specifieke delen van het hoofd, de ledematen en de romp van de cliënt plaatsen. De handen worden meestal 3-10 minuten in deze posities gehouden .

Ook kan er eventueel gebruik gemaakt worden van aromatherapie en/of rustgevende muziek. Het doel is steeds dat de cliënt zich op elk moment veilig en comfortabel voelt, zodat de energie zijn werk kan doen.

Wanneer de therapeut zijn handen lichtjes op of boven het lichaam houdt, zal er een energieoverdracht plaatsvinden. Gedurende deze tijd is het mogelijk dat de handen van de therapeut warm aanvoelen of tintelen. Hij zal elke handpositie vasthouden totdat hij aanvoelt dat de energie niet meer stroomt.

Wanneer de therapeut voelt dat de warmte of energie in zijn handen verdwenen is, zal hij zijn handen naar of boven een ander lichaamsgebied verplaatsen.

Sessies kunnen gemiddeld 30-90 minuten duren. Het aantal sessies is afhankelijk van wat een cliënt wil bereiken. Sommige klanten geven er de voorkeur aan om één sessie te hebben, terwijl anderen een reeks sessies nodig hebben om aan een bepaald probleem te werken.

Gezondheidsvoordelen

Volgens beoefenaars kanaliseert Reiki universele energie die bekend staat als ki, uitgesproken als “chi”. Dit is dezelfde energie die betrokken is bij bijvoorbeeld tai chi-oefeningen en Qigong.

Reiki kan helpen bij ontspanning, kan helpen bij het bevorderen van de natuurlijke genezingsprocessen van het lichaam en het ontwikkelen van emotioneel, mentaal en spiritueel welzijn.

Er wordt algemeen gemeld dat het diepe ontspanning kan veroorzaken, mensen kan helpen omgaan met moeilijkheden, emotionele stress kan verlichten en het algehele welzijn kan verbeteren.

Het is echter wel belangrijk op te merken dat Reiki nooit de plaats mag innemen van medische behandelingen.

Mensen met bepaalde gezondheidsproblemen kunnen echter geïnteresseerd zijn in het proberen van Reiki naast hun reguliere behandeling. Sommige mensen ervaren Reiki als heilzaam, omdat het hen kan helpen ontspannen. De zachte aard van Reiki-therapie kan een rustgevend effect hebben op patiënten die merken dat ze overweldigd worden door invasieve therapie, angst en stress.

Klanten rapporteren verschillende ervaringen. Sommigen zeggen dat de handen van de beoefenaar heet worden, anderen melden verkoelende handen en sommigen voelen golven, trillingen of stromingen. De meest voorkomende meldingen zijn het loslaten van stress en diepe ontspanning.

No responses yet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.