Allereerst stel ik mezelf graag even voor. Mijn naam is Petra Massonet, ik ben een alleenstaande co-oudermoeder van 2 jongens van 16 en 18 jaar en samen wonen wij in het mooie en bruisende Wellen.
In 2019 kwam daar voor mij nog een nieuw kindje bij, Heart & Soul werd geboren.
Heart & Soul staat voor “Leven vanuit je hart”. Met veel liefde en passie help ik zowel kinderen als volwassenen om te leren luisteren naar hun lichaam en hun intuïtie te gaan volgen. Één van de dingen die Heart & Soul aanbiedt is Shiatsutherapie.

Het ontstaan

In China ging men vroeger ‘preventief’ werken aan de gezondheid van de mensen. Er waren 5 soorten behandelingen: acupunctuur, kruidentherapie, dieet, moxa en anma (massage). Shiatsu of drukpuntmassage is uiteindelijke als therapievorm uit anma ontstaan.

De naam Shiatsu komt dan weer van Japan, waar veel uit de Chinese cultuur werd overgenomen en verder ontwikkeld werd. Zo is er een massagevorm ontstaan die gebaseerd is op de oude Chinese acupunctuurtheorie en de technieken uit de anma gebruikt. We gaan druk geven op bepaalde tsubo’s (drukpunten), meridiaanstrekkingen, gewrichtsmanipulaties en tonificerende aanrakingen.

Waarvoor kan Shiatsu ondersteuning bieden?

Shiatsu helpt bij vermoeidheid, rugpijn, nek- en schouderklachten, gewrichtspijn, vochtophoping, slapeloosheid, depressie, burn-out, onrust, hoofdpijn, menstruatieproblemen, lage weerstand, spijsverteringsklachten, overprikkeling, enz.

Deze ‘combinatieklachten’ hebben dikwijls zowel een geestelijke als een lichamelijke oorzaak. Shiatsu beïnvloedt de fysieke én psychologische factoren die bij de meridianen horen en is daarom bij uitstek geschikt voor de behandeling van dergelijke ‘dubbele’ klachten. Bij chronische klachten kan Shiatsu verlichting en steun geven, waardoor het gevoel van welzijn verbetert.

Shiatsu betekent letterlijk ‘vingerdruk’

Op een ontspannende manier en met gebruik van het natuurlijke lichaamsgewicht wordt een zachte druk uitgeoefend op bepaalde punten. Hiervoor gebruiken we duimen, polsen, elleboog, knie en voet.
We gaan op deze manier de energiestroom, jouw Chi of Ki in je meridianen of nadi’s harmoniseren. Indien er blokkades zitten op deze energiebanen, kunnen deze fysieke, mentale en emotionele klachten veroorzaken. Met een Shiatsubehandeling sturen we energie naar jouw organen en werken we aan het parasympatisch zenuwstelsel, dit is het systeem dat zorgt voor de ontspanning in je lichaam.
Een shiatsu behandeling brengt rust, maakt gespannen spieren en stijve gewrichten los en maakt het lichaam vitaler.

Shiatsu heeft als doel de natuurlijke herstellende krachten van het lichaam te activeren door blokkades op te heffen.

Hieronder een aantal redenen om een afspraak te boeken:

• Je hebt een goede gezondheid en wil het zo houden;
• Je hebt een slecht slaappatroon, je wordt ‘s nachts vaak wakker;
• Je wilt terug fit worden (je bent vermoeid, voelt spanningen in je lichaam en hebt gebrek aan kracht);
• Sommige organen zijn pijnlijk, je gewrichten zijn stijf of je spieren doen pijn;
• Je komt niet meer echt tot rust;
• De gifstoffen in je lichaam worden slecht geëlimineerd;
• Je hebt stress en zenuwen, voelt je depressief, treurig, woedend of angstig, … kortom je emoties hebben de bovenhand en je had graag wat meer evenwicht;
• Je hebt beslist dat zelfzorg heel belangrijk is. Als het goed gaat met jou, dan gaat het ook beter met de mensen om je heen.

Het verloop van een behandeling

Shiatsu is een manuele techniek zonder gebruik van enig instrument en wordt op de kledij uitgeoefend.
Door het behandelen van drukpunten, meridianen en organen met onder andere druk, strekking, rotatie,… kan de energie opnieuw in beweging worden gebracht. Het lichaam wordt opnieuw in balans gebracht en klachten kunnen zich herstellen.
Een behandeling duurt ongeveer anderhalf uur. Na een kort intake gesprek, geniet men van een behandeling van 75 minuten.

Wat we aanraden binnen de Shiatsuleer

Met shiatsu streven we naar een betere balans en werken we aan het voorkomen van ongemakken. Afhankelijk van het probleem kijken we hoe frequent de behandeling dient herhaald te worden. Voor een algemeen onderhoud raden we aan de behandeling om de 4 à 5 weken te herhalen. Bij de opstart van een Shiatsutherapie raden we aan de tussenpozen in te korten tot 1 of maximaal 10 dagen.
Heart & Soul werkt graag jouw persoonlijk plan uit. Wij voorzien dan ook speciale tarieven voor meerdere behandelingen.

Je kan contact nemen op 0476/55.25.55 of via e-mail: petra.massonet@telenet.be

Nota : Shiatsu is géén vervanger van de reguliere geneeskunde. Het is soms belangrijk de klachten aan de huisarts voor te leggen.

Indien je graag meer informatie wil over welke mogelijkheden Heart & Soul jouw nog kan bieden om ‘een gezonde geest in een gezond lichaam te creëren’, dit zowel voor kinderen als volwassen, neem dan zeker eens een kijkje op www.heartsoul.be.

No responses yet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.